σολωμος

σολωμος
......................................................................................"Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη"
...σελίδες των συντακτών της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"...

~

...................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - Translate

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ - ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ «Ο αγώνας όσων συμμετέχουν σε στάση πληρωμών σύμφωνα με το σύνταγμα συνεχίζεται. Το κράτος ήδη έχει χάσει 90 δις από ανεξόφλητα χρέη.»

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Καμπάνες διαμαρτυρίας για προσαγωγές ανηλίκων στις Σκουριές

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μέρες η αστυνομία καλεί 15χρονη μαθήτρια της Ιερισσού να εμφανιστεί στη Διεύθυνση Ασφαλείας Πολυγύρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε ακόμη μία ανήλικη από την Ιερισσό, μία 17χρονη. Το γεγονός έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις όχι μόνο των κατοίκων, αλλά και των μαθητών, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου της Ιερισσού, των καθηγητών του σχολείου, της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής και, φυσικά, των πληρεξούσιων δικηγόρων των κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ολοκληρώνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών στα μεταλλεία χρυσούΣύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ολοκληρώνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών στα μεταλλεία χρυσού
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στα μεταλλεία των Σκουριών βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Αναφέρουν ότι έχει γίνει άρση απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από το γενετικό υλικό που έχει συλλεγεί από το χώρο της επίθεσης, φαίνεται πως έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον 7 άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση. Επισημαίνεται πως πρόκειται για κατοίκους της περιοχής και γίνεται σύσταση να γίνουν προσεκτικοί χειρισμοί και απόλυτες τεκμηριώσεις ενοχής τους εξαιτίας του κινδύνου έντονων αντιδράσεων. Επισημαίνεται επίσης ότι έχουν καταρριφθεί πολλά άλλοθι.
Η νεαρή μαθήτρια, σύμφωνα με εξώδικο του πατέρα της, κλήθηκε τηλεφωνικά από άγνωστο άτομο να παρουσιαστεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Πολυγύρου. Μετά το εξώδικο, όπως λένε οι κάτοικοι, η Ασφάλεια Πολυγύρου απάντησε ότι ουδέποτε κάλεσε τη μαθήτρια για οποιαδήποτε υπόθεση. Εξ αυτού η μαθήτρια δεν πήγε στον Πολύγυρο, αλλά η Ασφάλεια επανήλθε και αυτή τη φορά κάλεσε εγγράφως τη μαθήτρια να παρουσιαστεί στις 7 το βράδυ.
Αντιδρά το χωριό
Η τηλεφωνική κλήση της μαθήτριας στην Ασφάλεια προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κατοίκων του χωριού, ενώ οι καμπάνες της εκκλησίας καλούσαν τον κόσμο σε συγκέντρωση. Μαθητές και κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ιερισσού για να διαμαρτυρηθούν για το «απαράδεκτο, αναξιοπρεπές, ύπουλο και επικίνδυνο φαινόμενο να σύρονται τα παιδιά τους στα αστυνομικά τμήματα, να ανακρίνονται, να τρομοκρατούνται, να εκβιάζονται, να υποχρεώνονται σε παράνομη κατάθεση γενετικού υλικού».
Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Ιερισσού, με αφορμή τις προσαγωγές μαθητών, δηλώνουν την αντίθεσή τους σε πρακτικές που διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου. «Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας γίνονται μαζικές προσαγωγές, παράνομες λήψεις γενετικού υλικού, καταστρατήγηση συνταγματικών δικαιωμάτων, στο πλαίσιο του γενικότερου κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας που επιχειρείται να επιβληθεί. Δεχτήκαμε την τεταμένη αυτή κατάσταση, δεν μπορούμε όμως να ανεχθούμε τη στοχοποίηση των παιδιών μας, δεν μπορούμε να τα βλέπουμε συνεχώς φοβισμένα».
Με ανακοίνωσή τους, που κοινοποιούν και στην Εισαγγελία Χαλκιδικής, οι καθηγητές του Λυκείου Ιερισσού εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τις κλήσεις ανήλικων μαθητών, ώστε να καταθέσουν ως μάρτυρες για την υπόθεση της επίθεσης στις Σκουριές. «Ασκώντας ψυχολογική βία στα παιδιά και τις οικογένειές τους, διαλύουν την κοινωνική συνοχή, διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας και την παιδαγωγική διαδικασία, και μάλιστα λίγο πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις, και δημιουργούν έκρυθμες καταστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες».
Οι δικηγόροι
Η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής επισημαίνει ότι η αστυνομία τρομοκρατεί τους μαθητές για να τρομοκρατήσει ολόκληρη την κοινωνία. Καταγγέλλει την αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή και απαιτεί να σταματήσουν εδώ και τώρα οι αναίτιες κλήσεις και προσαγωγές μαθητών.
Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των κατοίκων Χαλκιδικής που εναντιώνονται στην εξόρυξη χρυσού καταγγέλλουν ότι «η κοινωνικά απαράδεκτη και νομικά μετέωρη κλήση για κατάθεση(;) ανήλικων 15χρονων μαθητών δυστυχώς συνεχίζεται, παρά τις αντιδράσεις του συνόλου σχεδόν του νομικού κόσμου, της τοπικής κοινωνίας και των ευαισθητοποιημένων πολιτών».

_________________________
Του ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ
Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=348726

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου